Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.1 bevat verborgen feature voor maken van schermopnames

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2016, 9:18 CategorieAndroid

Android 7.0 Nougat bevat een verborgen feature voor het maken van schermopnames. Dat blijkt uit de code van het besturingssysteem. Zo zijn gebruikers in staat geweest om een gedeelte van het scherm te selecteren waar de schermopname gemaakt moet worden.

Gedeeltelijke schermopnames in Android 7.1

Android bevat een verborgen feature voor het maken van schermopnames. Dat heeft YouTuber Maxr1998 ontdekt in de code van Android 7.1. In de code is namelijk een regel te vinden die hint naar de mogelijk toekomstige feature voor het OS. Aanvankelijk is de functie per ongeluk ontdekt door Android-enthousiasteling MrWasdennnoch, die de term Partial Screenshot ontdekte in de broncode. Met de functie is het mogelijk een gedeelte van het scherm op te nemen in een schermopname — je neemt dus niet het complete scherm over.

Je kunt de grootte van het oppervlak dat je wil overnemen ook heel gemakkelijk aangeven op het scherm. Alles is in principe met één hand te bedienen. Deze functie is momenteel nog niet beschikbaar voor iedereen en het is ook niet duidelijk of dat gaat gebeuren. Om er nu al toegang tot te krijgen, dien je enkele regels in de code van het systeem aan te passen en dat kunnen we niet aanraden wanneer je niet weet wat je precies aan het doen bent. Android bevat wel eens vaker verborgen features en we hopen dat deze snel beschikbaar komt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.