Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-gebruikers verwijderen apps sneller dan iOS-eigenaars

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2016, 9:21 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat Android-gebruikers twee keer zo snel apps van hun apparaten verwijderen dan iOS-eigenaars. Dat meldt onderzoeksbureau AppsFlyer, die heeft gekeken naar het gedrag van mensen die gebruiken maken van Android of iOS.

Android-gebruikers verwijderen sneller apps

Uit onderzoek van AppsFlyer blijkt dat Android-gebruikers twee keer zo snel apps kunnen verwijderen dan de mensen die iOS gebruiken. Het onderzoeksbureau heeft gekeken naar het gedrag van de mensen die deze besturingssystemen gebruiken en heeft geconcludeerd dat gemiddeld genomen drie van de tien gedownloade applicaties later worden verwijderen. Maar op Android gebeurt dat dus vaker. Zo wordt 43 procent van de geïnstalleerde games weer verwijderen, tegenover de dertien procent van de iOS-gebruikers die hetzelfde doen.

Wanneer er alleen wordt gekeken naar applicaties, dan wordt 21 procent van de apps verwijderd. Op iOS ligt dat percentage wederom lager: slechts negen procent. Dit kan een ontwikkelaar doen besluiten een app later of helemaal niet op Android uit te brengen, omdat er dus een redelijke kans aanwezig is dat die applicatie niet veel later wordt verwijderd. Volgens AppsFlyer zou het kunnen zijn dat Android-gebruikers vaker apps verwijderen vanwege ruimtegebrek. iPhones en iPads worden gemiddeld gezien met meer opslagruimte geleverd.

Daarnaast kan het ook te maken hebben met het idee dat Android-gebruikers vaak apps tegenkomen via advertenties en die dan uitproberen, waarna ze concluderen dat het toch niet helemaal is wat ze ervan hadden verwachten. Deze zogenaamde non-organic installs zijn minder aanwezig op iOS. De onderzoekers hebben vijfhonderd applicaties op twintig miljoen apparaten in de gaten gehouden, in de periode september 2016 tot en met oktober 2016.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.