Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android is inmiddels net zo veilig als iOS’, zegt hoofd Android-veiligheid

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2016, 9:13 CategorieAndroid

Adrian Ludwig, verantwoordelijke voor de veiligheid van Android, zegt dat het systeem inmiddels net zo veilig is als iOS. De beveiligingsexpert voegt er ook aan toe dat Android straks zelfs veiliger is dan zijn grootste concurrent.

‘Android en iOS zijn even veilig’

Android heeft last van het beeld dat het besturingssysteem niet heel veilig is. Ondanks het feit dat er tegenwoordig maandelijks updates voor het systeem verschijnen, leeft nog steeds het idee dat het platform onveilig is. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat andere fabrikanten niet zo snel zijn met het updaten van hun Android-versies. Maar Adrian Ludwig, verantwoordelijke voor de veiligheid van Android, zegt nu in een interview met Vice dat Android eigenlijk net zo veilig is als iOS op het moment is.

For almost all threat models, they are nearly identical in terms of their platform-level capabilities.

Daarnaast geeft Ludwig aan dat de iPhone en de Pixel qua veiligheid elkaar niet ver ontlopen en dat Android binnenkort de iPhone zelfs voorbij zal gaan op het gebied van beveiliging. Ludwig legt niet echt uit hoe dat precies komt, maar hij zegt wel dat het open ecosysteem op den duur beter is voor Android en dat Google gebruikmaakt van het Safety Net. Daarmee worden Zo’n vierhonderd miljoen apparaten en zes miljard apps per dag gescand op risico’s. Op dit moment heeft één procent van de Androids last van nare malware.

En ondanks het feit dat er gevaren op de loer liggen, zoals bijvoorbeeld Stagefright, betekent dat niet direct dat toestellen gevaar lopen, aldus Ludwig.

At this point we still don’t have any confirmed instances of exploitation in the wild.

En dat betekent weer niet dat er geen werk aan de winkel is.

We got quite a bit of work left to do to get to a point where that actually happens on a regular basis across the whole the ecosystem.

Maar Ludwig wil dat niemand zich zorgen maakt.

Mass exploitation is something that I’m not expecting that we’re going to see at any point in the Android ecosystem.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.