Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan 10,5-inch iPad met A10X-processor’

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2016, 14:02 CategorieApple

Verschillende bronnen melden dat Apple een nieuwe iPad met een 10,5-inch scherm in de pijplijn heeft zitten. Het apparaat zou gericht zijn op het onderwijs en bedrijfsleven.

iPad familie wordt groter

De nieuwe iPad zou een scherm krijgen van 10,5-inch. Dat is wat groter dan het normale model wat 9,7-inch meet. Het nieuws komt van DigiTimes – de bewering is gebaseerd op basis van bronnen uit de Taiwanese productieketen van Apple. De site meldt ook dat de nieuwe tablet een Apple A10X processor krijgt, dezelfde processor wordt gebruikt in de Pro-tablet van Apple.

Het nieuwe model zou passen tussen de iPad en iPad Pro, die respectievelijk 9,7-inch en 12,9-inch meten. Analisten beweren dat er vooral vraag is naar een grotere tablet vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs. Zij vinden het normale model vaak te klein en het grote Pro-model zou vaak buiten het budget vallen. Met een grotere en meer budgetvriendelijke tablet zou Apple die markt willen bedienen.

Als Apple met dit nieuw model uitkomt hebben gebruikers heel wat voor het kiezen qua schermgrootte langs de bestaande drie modellen. Daarnaast is er ook nog de iPhone Plus, die met zijn 5,5-inch scherm ook als phablet door het leven kan. Het grotere model kan ook deels dienen als alternatief voor een laptop, veel bronnen melden namelijk dat de MacBook Air met 11-inch scherm zal verdwijnen.

Dat Apple een tussenformaat in ontwikkeling heeft werd al bedacht door analisten van Barclays begin deze maand – die meldden ook dat de homeknop zou verdwijnen alsook de randen rond het scherm.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.