Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus met ‘touch disease’

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2016, 9:39 CategorieiPhone

Apple heeft een reparatieprogramma gelanceerd voor eigenaars van de iPhone 6 Plus, die last hebben van de zogenaamde ‘touch disease’. Wanneer je de eerste phablet van Apple op zakt hebt en bovenin een grijze balk hebt staan, dan kan de fabrikant dat repareren.

iPhone 6 Plus met ‘touch disease’

Apple heeft een speciaal reparatieprogramma gelanceerd voor eigenaars van een iPhone 6 Plus, die last heeft van het zogenaamde ‘touch disease’ (aanraakziekte). Wanneer je de eerste phablet van Apple in huis hebt en je ziet bovenaan het scherm een grijze balk staan, en die plek reageert ook nog eens niet op je input, dan kom je in aanmerking voor dit programma. De kosten: iets meer dan 167 euro, aldus de pagina op de website van Apple. Het bedrijf laat op die pagina weten dat het probleem slechts beperkt voorkomt.

En dat het de schuld van de eigenaar van de iPhone 6 Plus zelf is. Dit soort dingen zouden namelijk niet spontaan kunnen gebeuren, aldus de fabrikant, en alleen voorkomen wanneer de phablet herhaaldelijk wordt laten vallen. Deze zomer kwamen de problemen al aan het licht. iFixit, een reparatiebedrijf, heeft al uitvoerig naar het probleem kunnen kijken en meldt dat het mogelijk te maken heeft met een defecte chip. Daarnaast kan het toestel gemakkelijk gebogen worden, waardoor de interne hardware ook beschadigd kan raken.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.