Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil augmented reality-functies in camera-app van iPhone integreren’

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 8:54 CategorieApplicaties

Apple wil naar verluidt augmented reality-functies in de camera-applicatie van de iPhone gaan integreren, aldus Business Insider. Het doel van het bedrijf is dat consumenten hun smartphone op een object kunnen richten, die dat vervolgens kan herkennen.

iPhone en augmented reality

Apple zou momenteel werken aan augmented reality-functies voor de iPhone. Dat meldt Business Insider. Die functionaliteiten zouden geïntegreerd worden met de bestaande camera-applicatie. Veel van de werknemers van de bedrijven die Apple onlangs heeft overgenomen, zouden aan de technologie werken. Het doel van het bedrijf uit Cupertino is dat een consument de smartphone op een object kan richten, waarna die hem vertelt wat het precies is. Op dit moment is de camera-app van het apparaat al in staat objecten te herkennen.

Maar die feature is momenteel nog erg basaal. Het direct kunnen herkennen van objecten in de echte wereld, betekent dat Apple straks meer kan doen met onder meer het ruimte inzicht van het apparaat en 3d-mapping. Ook zou de fabrikant deze technologie kunnen gebruiken voor het herkennen van gezichten. Verder wordt er gemeld dat Apple binnenkort de sdk (software development kit) voor de technologie wil uitbrengen voor ontwikkelaars, zodat die alvast aan de slag kunnen. Apple heeft nog niet gereageerd op de geruchten en de functies.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.