Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps Microsoft Office op Android werken niet meer op alle Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2016, 9:35 CategorieAndroid

Sommige eigenaars van een Chromebook, die toegang hebben tot Google Play, melden dat de apps van Microsoft Office niet meer werken. En dat terwijl de Office-applicaties eerst wel werkten op alle Chromebooks die toegang hebben tot de digitale winkel van Android.

Geen Microsoft Office op Chromebook?

Het grootste voordeel van de mogelijkheid Android-apps te downloaden voor Chromebooks, is natuurlijk dat die apparaten een stuk veelzijdiger worden door het nieuwe aanbod. Een (goedkopere) Chromebook in combinatie met de applicaties van Microsoft Office klinkt als een prima combinatie om wat werk mee te verrichten, maar Microsoft heeft helaas al roet in het eten gegooid. Dat melden enkele eigenaars van Chromebooks die al toegang hebben tot Google Play op Reddit. Hun apparaten worden ineens niet meer ondersteund door de apps.

Het gaat om alle Office-apps, zoals Word, PowerPoint, Excel en meer. Momenteel lijken nog niet alle Chromebooks getroffen te zijn. Zo kan de Acer R13 nog steeds gebruikmaken van Microsoft Office, maar de Asus Flip bijvoorbeeld weer niet. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de situatie, dus kunnen we niet met zekerheid stellen waarom dit precies gebeurt. Wellicht heeft het ermee te maken dat Chromebooks niet worden gezien als Android-tablets met een scherm kleiner dan 10,1-inch. Het wachten is op de reactie van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.