Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Avondmodus kan terugkeren naar de Nexus-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2016, 9:43 CategorieAndroid

Nexus-eigenaars krijgen helaas geen toegang tot de avondmodus die Google introduceert met Android 7.1, maar dat kan veranderen in de toekomst. Momenteel dien je een Pixel of Pixel XL te kopen wanneer je toegang wil tot de ingebouwde modus.

Toch nog een avondmodus voor Nexus 6P en Nexus 5X?

Een functie waar veel bètatesters van Nougat over te spreken waren, was de avondmodus. Dat is een modus die in de avond geactiveerd kan worden en een filter inschakelt die de blauwe kleuren uit het scherm haalt en zoveel mogelijk vervangt met rode tinten. Nu beschikt Android al over een app als Twilight, die dezelfde functionaliteit bevat, maar het is gewoon fijner een dergelijke feature in het OS zelf te hebben zitten. Later bleek dat alleen de Pixel en Pixel XL deze feature zouden krijgen – nóg een functie waar Nexus-eigenaars het zonder moeten doen.

Maar dat kan nog veranderen in de toekomst. Kort nadat bekendgemaakt werd dat de avondmodus niet naar de Nexus zou komen, verscheen er een thread op Googles Issue Tracker, met de titel Bring back Night Mode. Onlangs heeft dit onderwerp een nieuwe status gekregen, en is het gelabeld als een issue voor Future Release (latere uitgave). Dat betekent mogelijk dat Nexus-eigenaars dus nog steeds de modus kunnen krijgen. Helaas is op moment van schrijven niet bekend wanneer dat dan zou zijn. Google heeft hierover niets naar buiten gebracht.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.