Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #36

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer Photoshop Fix.

Photoshop Fix

Photoshop heeft deze week drie applicaties gelanceerd voor Android en iOS. Photoshop Fix is waarschijnlijk de handigste applicatie van de drie apps, omdat het (heel simpel gezegd) een uitgebreidere versie van Instagram is. Met de app kun je je selfies en andere foto’s opleuken met enkele handige tools, waaronder filters en frames. Ook zijn er elementen beschikbaar die fervente Photoshop-gebruikers zullen herkennen, waardoor de mogelijkheden toch veel uitgebreider zijn dan bij veel concurrerende apps, zoals dus Instagram, bijvoorbeeld.

photoshop-fix

Photoshop Fix is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Photoshop Fix

Poundaweek – Calorie Counter

Aan apps waarmee je de nodige kilo’s kwijtraakt geen gebrek op mobiele apparaten. Maar de app Poundaweek – Calorie Counter (voor nu alleen beschikbaar op Android, nog niet op iOS) doet het net even anders. Deze app geeft je het doel een pond per week kwijt te raken, wat een verantwoorde manier van afvallen is. Je hoeft geen account aan te maken en kunt zo aan de slag met de app. Ook kun je hem in combinatie met populaire fitnesstrackers gebruiken en krijg je toegang tot handige features, zoals onderscheiden van voedingsstoffen.

poundaweek

Poundaweek – Calorie Counter is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Poundaweek - Calorie Counter

Google VR Services / Daydream

Mocht je binnenkort aan de slag willen gaan met het nieuwe virtual reality-platform van Google, dan dien je daar een aantal zaken voor op orde te hebben. Ten eerste dien je een phablet of smartphone te hebben die door de Daydream View wordt ondersteund. Daarnaast dien je de nodige apps te downloaden, zoals Google VR Services en Daydream. De eerste app is alleen nodig voor je systeem, aangezien je er als gebruiker niet zoveel aan hebt. Daydream is de app die je nodig hebt om te ontdekken wat je allemaal met je vr-bril kunt doen.

google-daydream-app

De apps zijn hieronder gratis te downloaden uit Google Play.

  • Google VR Services
  • Daydream

Google PhotoScan

Het team achter Google Photos heeft PhotoScan gelanceerd. Met deze app kun je je fysieke foto’s digitaliseren in hoge kwaliteit en daarna opslaan in de cloud. De app is nu beschikbaar voor Android en iOS. Wanneer je Google PhotoScan opent, dan hoef je aanvankelijk niet in te loggen. Je krijgt meteen de interface voor het digitaliseren van de foto’s in beeld. Je volgt de instructies in beeld op voor het proces en dan staat de foto op je smartphone of tablet. Vervolgens kun je direct beginnen met het inscannen van de volgende foto.

Google PhotoScan is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • FotoScan van Google

Jade Empire: Special Edition

BioWare, de ontwikkelaar van gameseries als Mass Effect, Dragon Age en Star Wars-spellen, heeft samen met ontwikkelaar Aspyr Media, de populaire Xbox-game Jade Empire: Special Edition gelanceerd voor Android. De game is al even beschikbaar op iOS. In dit spel betreedt de speler een Chinese mythologische wereld met een rijke geschiedenis, waar een afgelegen gevechtskunstenschool wordt opgeschrikt door een serie vervelende gebeurtenissen. De leider van de school is ontvoerd en het is aan de speler de beste man terug te halen.

Jade Empire: Special Edition kost eenmalig 10,99 euro (Google Play) of 9,99 euro (App Store).

  • Jade Empire: Special Edition

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.