Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chromebook straks ook te ontwaken met een stemcommando’

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2016, 9:42 CategorieChrome OS

Google zou momenteel werken aan een functie waarmee een Chromebook ook kan worden ontwaakt met een stemcommando. Sommige Android-apparaten ondersteunen zo’n functie al, waardoor je geen knopjes hoeft in te drukken om het scherm aan te krijgen.

Chromebook ontwaken met stemcommando’s – gerucht

Nu het Chrome OS steeds meer functies van Android krijgt en steeds meer Chromebooks Android-apps kunnen draaien, is het geen gek idee dat Google kijkt naar andere mogelijkheden die van Android naar de Chromebook kunnen worden overgebracht. Eén van die mogelijkheden is wellicht de feature waarmee je het systeem kunt ontwaken met een stemcommando als ‘OK Google’. Sommige Android-apparaten kunnen al worden ontwaakt, omdat die altijd meeluisteren en reageren op bepaalde commando’s. Dat kan straks dus ook met de Chromebooks.

De eerste Chromebook die deze functionaliteit zou krijgen, zou nog wel eens de Pro van Samsung kunnen zijn (hierboven afgebeeld). Nu is het zo dat Chromebooks alleen reageren op stemcommando’s wanneer het apparaat in gebruik wordt genomen. Ondertussen werkt Google mogelijk ook nog steeds aan het onaangekondigde Andromeda OS, dat een samenvoeging moet worden van Android en Chrome OS. Wellicht legt de zoekmachinegigant met deze zet – mocht het kloppen – wel een brede basis voor die ontwikkeling neer. Maar is speculatie.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.