Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana kan mogelijk mensen straks persoonlijker begroeten

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2016, 10:16 CategorieWindows

Er is een patent van Microsoft opgedoken, waarin te lezen staat dat het bedrijf de digitale assistent, Cortana, persoonlijker wil maken. Hier in Nederland is de assistent nog niet te gebruiken, in de Nederlandse taal. Wel in de Engelse taal, aangezien de geografische eis is komen te vervallen.

Cortana iets vriendelijker en persoonlijker – patent

Hier in de Benelux gebruik je de digitale assistent Cortana wellicht nog niet, aangezien de AI nog niet in het Nederlands of Belgisch gebruikt kan worden. Wel kun je de taal van je het systeem aanpassen naar het Engels, of een andere ondersteunende taal, en de assistent dan gebruiken, aangezien de geografische eis van de assistent is komen te vervallen sinds de introductie van de Anniversary Update. Mocht je haar al gebruiken, dan hebben we goed nieuws. In de toekomst kan ze namelijk een stuk persoonlijker gaan klinken.

Dat blijkt uit een patent van Microsoft waarin dat beschreven staat. Haar reactie wordt daarin beschreven als ‘mensachtig’.

A goal of the personalized greeting system described herein is to mimic a human experience with the user. Providing the same greeting to the user twice in one day is not typical of how the user would be greeted by a human.

Wat Cortana al over je weet zal ook gebruikt kunnen worden voor de begroeting. Dit moet uiteindelijk voor een meer natuurlijke ervaring gaan zorgen. Ook kan de assistent gebruikmaken van de andere apparaten waar ze op geïnstalleerd is.

If the user accesses his/her laptop in the morning, and his/her mobile device in the afternoon on the day of the user’ s birthday, the system would know to now greet the user with “Happy Birthday!” both times, but rather to greet the user the first time with “Happy Birthday!” and greet the user the second time with, “Hope you are having a wonderful day!

cortanta-patent

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.