Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Stack moest een Windows 10-computer in tabletformaat worden

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 12:00 CategorieWindows

Smartphones worden alsmaar krachtiger en Microsoft heeft het met de komst van Windows 10 en Continuum zelfs mogelijk gemaakt om je smartphone tot computer om te toveren. Het Amerikaanse Dell vond deze functie zo interessant dat het bedrijf in 2014 samen met Intel gewerkt zou hebben aan een computer in het formaat van een tablet.

Evan Blass schrijft op VentureBeat over de Dell Stack, een 6.4-inch smartphone/tablet/phablet waarmee je alles kan doen dat je ook op een computer kunt. Het apparaat zou echter niet over een belfunctie beschikken en dus was het eigenlijk een krachtige tablet. Middels Continuum, een onderdeel van Windows 10, zou het apparaat kunnen dienen als computer.

De Dell Stack beschikte onder meer over een 6.4-inch display met full hd-resolutie, een Intel Kaby Lake-processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Middels een dock en adapters zou het mogelijk zijn het apparaat met een monitor en andere accessoires te koppelen.

Hoewel de Dell stack er fraai uitziet en de specs interessant zijn heeft het product het niet gehaald. Volgens Blass was het originele plan om de Stack ergens begin 2017 uit te brengen maar de kans is klein dat dit nog gaat gebeuren. HP heeft onlangs een vergelijkbaar product op de markt gebracht; de HP Elite X3. Dit is echter een volwaardige smartphone die middels Continuum tot computer omgevormd kan worden.

  • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.