Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Digitale assistent voor Samsung Galaxy S8 heet mogelijk Bixby

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 18:16 CategorieAndroid

Samsung heeft een patent ingediend voor een digitale assistent, die de naam Bixby draagt. Mogelijk is dit de assistent voor de Galaxy S8. Eerder heeft de fabrikant al laten weten dat de S8 van een speciale en sterke digitale assistent zal worden voorzien.

Bixby: de assistent voor de Galaxy S8?

Net als Google, Apple en Amazon, werkt ook Samsung aan zijn eigen digitale assistent. Deze assistent zou veel meer kunnen dan Siri, Alexa en Google Now bij elkaar en een betere vorm van kunstmatige intelligentie moeten aanbieden, aldus de geruchten omtrent de assistent. We weten al dat de Galaxy S8, de smartphone die mogelijk eind februari wordt aangekondigd, wordt voorzien van Viv, zoals de assistent eerst heette. Maar nu is er een patent van Samsung opgedoken over een digitale assistent, die de naam Bixby draagt.

In het patent staat het volgende te lezen over de software.

[..] computer software for personal information management, computer application software for smartphones, mobile telephones, portable computers and tablet computers, namely, software used to operate voice recognition system… computer software for enabling hands-free use of a mobile phone through voice recognition.

Het lijkt er dus ook dat Bixby een slimmere assistent zal worden dan nu beschikbaar is voor mobiele apparaten. Waarschijnlijk wordt Bixby ook slimmer dan Google Assistant, al is het nog te vroeg om daar echt over te oordelen. Het wachten is nu op Samsung, die de assistent mogelijk met de Galaxy S8 uit de doeken zal doen tijdens de Mobile World Congress in Barcelona.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Peter Paul Muller
    02 november, 2016 om 22:43

    De S8 wordt de ultieme ‘beauty and the beast’. 4K super Amoled scherm waardoor gebruikers van de S8 als enige ter wereld VR in 4K kunnen beleven, VIV (Bixby) AI Personal Assistant, 6 Gb intern, expandable memory, wellicht S-Pen, Full Glass front, Optische vingerafdruk scanner, verbeterde iris scanner, dubbele lenzen voor een nog betere camera, een blazing fast CPU gebaseerd op 10 nm tech, een blazing fast GPU met Vulkan ondersteuning en een batterij die nog langer meegaat dan in de S7 om maar een paar USP’s te noemen.

    De concurrentie komt in 2017 niet eens in de buurt. Samsung gaat grote klappen uitdelen, ook aan Apple.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.