Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Er worden 51 nieuwe emoji toegevoegd aan Unicode 10

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2016, 10:25 CategorieAndroid

In 2017 zullen we 51 nieuwe emoji kunnen begroeten. Dat is het aantal plaatjes dat zal worden toegevoegd aan Unicode 10. Eén van die nieuwe plaatjes is de vrouw met burka.

Unicode 10: vrouw met burka, vampier en meer

Volgend jaar kunnen we erop rekenen dat de organisatie achter de populaire emoji, Unicode Consortium, 51 nieuwe plaatjes zal introduceren. Eén van die emoji is het gezichtje met een ontploffend hoofd — een emotie die veel Amerikanen wel hadden willen gebruiken na de uitslagen van de presidentsverkiezing. Dan worden er nog eens vijftig toegevoegd. We zullen ze niet allemaal behandelen (de complete lijst vind je hier), maar nemen we even de meest opvallende en belangrijkste emoji met je door, zoals de vrouw met burka.

Nu zijn er ook emoji voor mensen die overgeven, hun hoofd op het toetsenbord slaan of mensen willen opdragen dat ze stil moeten zijn. De belangrijkste is misschien nog wel de vrouw met burka, aangezien emoji vaak worden gebruikt als middel voor uiting. En als je je dan niet vertegenwoordigd voelt in zo’n systeem, dan is dat geen fijn gevoel. Wanneer de nieuwe gezichtjes en afbeeldingen precies beschikbaar komen, is niet bekendgemaakt. De release staat momenteel op ‘medio 2017’; meer is daar dus niet over naar buiten gebracht.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.