Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Experimentele app Google Chrome verplaatst adresbalk naar de onderkant

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2016, 9:44 CategorieAndroid

Google Chrome voor ontwikkelaars heeft een opvallende update gekregen: Google heeft de adresbalk van de app naar de onderkant verplaatst. Dat betekent dat die balk nu beter bereikbaar is, vooral voor de mensen met een phablet op zak.

Google Chrome met adresbalk aan de onderkant

Google is de laatste maanden bezig geweest met een aantal nieuwe designelementen voor Android-applicaties. De navigatiebalk is daar een voorbeeld van, die zich vaak aan de onderkant van een app laat zien. Op die manier moet je er beter bij kunnen op een smartphone of phablet. Nu lijkt het erop dat het bedrijf eenzelfde wijziging wil doorvoeren aan de Chrome-browser. Google Chrome voor ontwikkelaars heeft namelijk een update gekregen die de adresbalk naar de onderkant van het scherm verplaatst.

Ook het menu (die drie puntjes rechts bovenin) en de tabwisselaar worden dan naar de onderkant verplaatst. Het is een simpele feature, eentje die nog niet helemaal afgerond is. Je dient Chrome Dev hiervoor op je toestel te hebben staan en door middel van flags instellen dat je de verandering ook wil zien (chrome://flags/#enable-chrome-home). Vervolgens start je de app opnieuw op en je kunt ermee aan de slag. Wanneer deze feature ook wordt geïmplementeerd in de stabiele versie van Google Chrome, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.