Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook integreert spelletjes in Messenger

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2016, 22:01 CategorieApplicaties

Facebook start met het integeren van spelletjes in zijn populaire chatdienst Messenger. Aan de hand van een knop in een gesprek kan je samen met of tegen een contactpersoon spelen.

Messenger krijgt Instant Games

De zogenaamde Instant Games zijn voor alle gebruikers van Messenger op een smartphone of tablet beschikbaar. Bekende titels als Pac Man, Space Invaders en Words With Friends maken al deel uit van het startaanbod. Facebook geeft aan dat er naar alle waarschijnlijkheid nog heel wat extra games later worden toegevoegd aan het aanbod. In totaal zijn er momenteel zeven games aanwezig, ontwikkelaars kunnen zich aanbieden om zelf spelletjes te ontwikkelen.

Vanzelfsprekend voegt Facebook een sociaal aspect toe aan de verschillende games. Zo komt er ondermeer een leaderboard waar je scores met je vrienden kan vergelijken en kan je je scores natuurlijk posten op de socialenetwerksite. Het is mogelijk om samen met vrienden te spelen of elkaar uit te dagen in een wedstrijd.

Facebook geeft in een bericht op zijn blog aan dat de functie per direct beschikbaar is in dertig landen. Er wordt echter niet aangegeven welke landen dat juist zijn. Instant Games zal beschikbaar zijn voor recente versies van zowel Android als iOS.

Messenger is een van de meest gebruikte chatdiensten in de wereld met meer dan één miljard gebruikers per maand volgens Facebook. Recent werd nog een nieuwe functie voor de app geïntroduceerd: Instant Video’s. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.