Fastpokemap geeft het definitief op

05 november 2016 1 Minuut 3 Reacties
pokemon-go-fastpokemap

Fastpokemap heeft het definitief opgegeven. De website waar je Pokémon kon opsporen zodat je niet als een kip zonder kop loopt te zoeken in het spelletje Pokémon Go, geeft dat aan op zijn website.

Encryptie

Ontwikkelaar Niantic van Pokémon Go ‘did it’, meldt Fastpokemap. De gamebedenker heeft het de bedenkers van Pokémon-trackers in toenemende mate steeds moeilijker gemaakt. Via de API van het spelletje konden eerst nog de virtuele monsters vrij makkelijk worden opgespoord. Maar het werd steeds moeilijker gemaakt. Na de laatste wijziging van Niantic, die vandaag is doorgevoerd, hebben de ontwikkelaars achter Fastpokemap.com het nu opgegeven. Nadat ze wekenlang in de weer zijn geweest om de laatste encryptie van Niantic te hacken, is het nu blijkbaar gedaan.

Game over

Op de website worden de gebruikers van de site bedankt voor hun steun en staat dat het nu echt game over is. De laatste patch van Niantic zorgde ervoor dat er geen enkel monster meer te voorschijn kwam na een scan.

Broncode

De ontwikkelaars van Fastpokemap hebben de broncode van hun website nu openbaar gepost op Reddit, zodat anderen er mee verder kunnen stoeien, als zij dat willen. De ontwikkelaar schreef hierbij het beu te zijn dat hij drie maanden werk in rook zag opgaan na de laatste tegenzet van Niantic.

Nieuwe radar

Niantic zelf heeft wel plannen om de spelers wat minder het bos in te sturen dan nu. Iedereen is het erover eens dat de radar in het spel zelf nu een wel heel beperkte functionaliteit biedt. Maar het zal nog wel even duren voordat een Fastpokemap-achtige functie in het spel zelf wereldwijd wordt uitgerold.

Inmiddels probeert Niantic spelers aan zich te binden door dagelijkse bonussen te introduceren.

Reacties (3)