Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox Focus is een iPhone- en iPad-browser die geen sporen achterlaat

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 15:23 CategorieApplicaties

Firefox heeft vandaag een nieuwe app aan zijn aanbod toegevoegd. De Firefox Focus-browser maakt het voor iPhone- en iPad-gebruikers mogelijk om even snel iets op te zoeken zonder een enkel spoor achter te laten.

Als je even snel een ‘privé zoekopdracht’ wilt uitvoeren dan kun je een privé tab in een van je browsers openen maar Firefox komt met een browser die speciaal hiervoor bedoeld is. De Firefox Focus-browser maakt het voor iPhone- en iPad-gebruikers mogelijk om ongestoord het internet op te gaan maar geen spoort achter te laten.

De browser heeft een ingebouwde ad-blocker en zorgt ervoor dat de geschiedenis gewist wordt na elke sessie. Ook kun je social media en analytics trackers blokkeren. Qua features hoef je niet veel te verwachten. Het enige dat je ziet is een adresbalk waarin je het adres of je zoekopdracht kunt invoeren. Het gaat dus vooral om snelle zoekopdrachten tussendoor.

Volgens Firefox VP Nick Nguyen is de app vooral bedoeld om je lokale internetgeschiedenis schoon en overzichtelijk te houden, en bovendien die paar zoekopdrachten of websites die anderen niet hoeven te zien uit het zicht te houden. Natuurlijk komt de vraag op of deze browser binnenkort door het leven zal gaan als ‘pornobrowser’. Nguyen verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen maar geeft toe dat een percentage van de gebruikers het waarschijnlijk ook voor dit doeleinde zal gebruiken.

Je kunt de app gratis uit de App Store downloaden.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.