Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google doet meer om neppe recensies in Google Play te verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 9:31 CategorieAndroid

Google heeft aangekondigd dat het bedrijf nog meer doet om neppe recensies en beoordelingen te verwijderen uit Google Play. Ontwikkelaars die gebruikmaken van bedrijven die beoordelingen achterlaten, kunnen voortaan maar beter oppassen.

Minder neppe recensies in Google Play

Onlangs maakte Google nog bekend hoe het bedrijf voornemens is neppe recensies en beoordelingen tegen te gaan in Google Play, met als doel de cijfers van de beoordelingen en appinstallaties meer waarde te geven. De zoekmachinegigant is nu beter in staat neppe recensies te herkennen te verwijderen. Komen die beoordelingen ‘spamachtig’ over, dan is de kans aanwezig dat die zal verdwijnen van de informatiepagina van de app. Ontwikkelaars en uitgevers van die apps hoeven hier zelf niets voor te doen, meldt het bedrijf uit Californië.

De meeste recensies worden namelijk in één keer verwijderd, zodat die developers er verder geen omkijken naar hebben. Waar ontwikkelaars en uitgevers wel op moeten letten, is de ingehuurde bedrijven die recensies en beoordelingen achterlaten in Google Play. Wanneer recensies overwegend negatief óf positief zijn en dus een spamachtig karakter hebben, dan kunnen ze dus worden verwijderd. De beoordeling van een app moet namelijk precies weergeven hoe goed die is en de Android-gebruikers geen vertekend beeld geven van de app-ervaringen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.