Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google overweegt belangrijke firmware-update voor Nexus 6P (en Nexus 5X)

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 9:54 CategorieAndroid

Google overweegt een belangrijke firmware-update uit te brengen voor de Nexus 6P (en 5X), die de vingerafdrukscanner meer laat doen. Met een Pixel-smartphone kun je vegen over de scanner, waarna vervolgens de notificatiebalk naar beneden getrokken zal worden.

Toch meer opties voor Nexus 6P en Nexus 5X?

Wanneer je in het bezit bent van een Google Pixel XL, dan kun je middels de vingerafdrukscanner de notificatiebalk naar beneden trekken door over de lezer te vegen. Die functionaliteit is voorlopig alleen beschikbaar voor de Pixel en Pixel XL (als het op Google-hardware aankomt). Ondanks het feit dat de Pixels dezelfde hardware gebruiken als de Nexus 6P en Nexus 5X qua vingerafdrukscanner, zullen die eigenaars van de laatstgenoemde toestellen niet toegang krijgen tot dezelfde, handige, functionaliteit.

Maar nu overweegt Google het alsnog om een belangrijke firmware-update uit te brengen voor die toestellen, waarmee de ondersteuning in feite zal worden toegevoegd. Dit is alles behalve een bevestiging en het is nu nog niet met zekerheid te zeggen dat Nexus-eigenaars op die feature mogen rekenen. Google overweegt het simpelweg. Maar het biedt wel hoop voor de toekomst. Helaas zijn er momenteel geen details beschikbaar over deze mogelijkheid. Het is nu dus afwachten totdat Google heeft besloten wat het bedrijf gaat doen.

In onze tablet database kun je alle toestellen van Google en andere merken vergelijken aan de hand van de specificaties en prijzen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.