Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google PhotoScan kan fysieke foto’s digitaliseren in hoge kwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2016, 10:25 CategorieAndroid

Google PhotoScan is een applicatie voor Android en iOS waarmee gebruikers hun fysieke foto’s kunnen digitaliseren in hoge kwaliteit. Daarna kun je de foto’s opslaan in de cloud, naast alle andere foto’s die daar al staan opgeslagen.

Google PhotoScan digitaliseert fysieke foto’s

Het team achter Google Photos heeft PhotoScan gelanceerd. Met deze app kun je je fysieke foto’s digitaliseren in hoge kwaliteit en daarna opslaan in de cloud. De app is nu beschikbaar voor Android en iOS. Wanneer je Google PhotoScan opent, dan hoef je aanvankelijk niet in te loggen. Je krijgt meteen de interface voor het digitaliseren van de foto’s in beeld. Je volgt de instructies in beeld op voor het proces en dan staat de foto op je smartphone of tablet. Vervolgens kun je direct beginnen met het inscannen van de volgende foto.

De foto’s worden direct gecropt, gedraaid en bijgekleurd. Het is tevens mogelijk de foto’s direct op te slaan in Google Photos, waar je ze kunt vinden door op ‘scans’ te zoeken. David Lieb, projectleider van PhotoScan, wil dat gebruikers hun foto’s kunnen digitaliseren voordat ze die kwijtraken.

These photos are at risk,” he said. “They’re at risk of being lost when you move, they’re at risk of fires, floods, and theft. And with every day that passes they fade away a bit — they literally fade away.

Daarnaast is Google Photos van een update voorzien. Die app beschikt nu over meer mogelijkheden met betrekking tot het aanpassen van je foto’s. Ook kan er nu automatisch een korte film worden gemaakt en is er een nieuwe stand voor het automatisch verbeteren van je materiaal.

 • FotoScan van Google
 • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

 1. Brasto
  20 november, 2016 om 13:54

  Niet geschikt voor iPad-3? Althans ik kan het niet downloaden van de app store

 2. Dick
  28 november, 2016 om 20:21

  Deze app kan niet gedownload worden op onze Samsung tablet,melding “niet compatibel”, terwijl deze er wel geschikt voor zou moeten zijn(Android 6.0). Op mijn Samsung telefoon kan ik de app zonder problemen downloaden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.