Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play kan binnenkort instap-abonnement gaan aanbieden

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2016, 9:25 CategorieAndroid

Google heeft deze week aangekondigd dat ontwikkelaars en uitgevers tijdelijke, goedkopere abonnementen kunnen gaan aanbieden. Zo kunnen developers voor drie maanden lang een prijs van één euro per maand voor een abonnement rekenen, voordat de gebruiker de volledige prijs betaalt.

Goedkopere abonnementen in Google Play

Google heeft aangekondigd dat ontwikkelaars binnenkort ook tijdelijke, goedkopere abonnement kunnen aanbieden aan gebruikers. Dit zouden instap-abonnementen zijn, die voor een korte periode een goedkopere prijs aanbieden aan gebruikers. Na die periode zouden de abonnementshouders de reguliere prijs gaan betalen. Veel categorieën binnen de digitale winkel van Android (en Chrome OS) zouden hiervan kunnen profiteren. Onder andere muziek- en videostreamingdiensten kunnen zo meer mensen enthousiasmeren.

Het idee achter de prijsverlaging is dat mensen op een goedkopere manier kunnen kennismaken met een betaalde dienst of app. In de hoop dat ze daarna niet meer zonder kunnen en hebben ingezien dat het niet erg is om voor bepaalde dingen te betalen. Dat Google deze verandering doorvoert is in elk geval niet vreemd, omdat het aanbieden van abonnementen binnen de Play Store ontzettend populair is geworden in de laatste jaren. Eerder voerde Apple ook al een wijziging door op het gebied van abonnementen aanbieden via de App Store.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.