Google Play Services werkt straks niet meer op Android 2.3 Gingerbread

22 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-2-gingerbread

Versie 10.0 zal de laatste versies van Google Play Services zijn die Android 2.3 Gingerbread zal ondersteunen, maakt Google bekend. In de praktijk betekent dit dat toestellen die op Gingerbread draaien, geen app-updates meer zullen ontvangen.

Google Play Services en Gingerbread

Google heeft vorige maand versie 10.0 uitgerold van Google Play Services. Op dinsdag maakt de zoekmachinegigant bekend dat dit de laatste versie is die zal werken met Android 2.3 Gingerbread. Deze variant van het OS is inmiddels zes jaar oud en slechts 1,3 procent van de Android-gebruikers gebruikt hem nog. In de praktijk betekent dit dat de mensen die nog Gingerbread draaien, geen app-updates meer kunnen ontvangen. Het wordt voor die mensen dus echt tijd om op een recentere versie van Android over te stappen.

Aan het begin van 2017 zal de verandering worden doorgevoerd. Wanneer Google Google Play Services 10.2 lanceert, dan wordt het minimale api-level (belangrijk voor ontwikkelaars) verhoogd van negen naar veertien. En dat betekent dat app-updates alleen nog werken met toestellen die tenminste Android 4.0.1 (Ice Cream Sandwich) draaien. Door de ondersteuning voor Android 2.3 weg te halen, kunnen ontwikkelaars zich veel beter concentreren op nieuwere Android-functies, zonder rekening te hoeven houden met oude versies van het OS.

Reacties (0)