Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store kan fraude met app-installaties herkennen en filteren

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2016, 9:37 CategorieAndroid

Google kan voortaan zien wanneer apps binnen Google Play Store zijn geïnstalleerd voor het kunstmatig verhogen van de ranking van die app. Ontwikkelaars die dergelijke trucjes blijven uithalen, lopen het risico dat hun apps uit de digitale winkel wordt gehaald.

Google Play Store herkent fraude

Google heeft maandagavond bekendgemaakt dat er nu een systeem is binnen Google Play Store, de digitale winkel van Android, die kan zien wanneer app-installaties plaatsvinden voor het kunstmatig verhogen van de ranking binnen de winkel. Het bedrijf heeft de nodige kennis in huis wat search rankings betreft, maar Google Play werkt net even anders dan de gemiddelde zoekmachine. Middels een blogpost maakt het bedrijf dan ook bekend hier hard tegenop te treden. De ontwikkelaars zijn nu dus gewaarschuwd.

Wanneer apps voortaan alleen worden gedownload om de positie in Google Play Store te verbeteren, dan zal het systeem dit herkennen en de app gaan filteren. Blijven ontwikkelaars dit soort trucjes uithalen, dan zal de app uiteindelijk uit de Store worden gehaald. Het is niet bekend hoe Google precies herkent dat een app wordt gedownload voor het verhogen van zijn ranking. Google wil alle developers op het hart drukken op een verantwoorde en legitieme manier voor de beste ranking te zorgen voor hun applicaties.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.