Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google wil standaard voor usb-type-c invoeren voor Android-apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 9:37 CategorieAndroid

Google wil er mogelijk voor zorgen dat je straks elke usb-type-c-oplader kunt gebruiken voor het opladen van je Android-apparaat. Nu kan het zijn dat je een specifieke oplader nodig hebt voor je Android-apparaat, waardoor je niet zomaar een andere oplader kunt gebruiken.

Standaard voor usb-type-c op komst voor Android?

Qualcomm Quick Charge, MediaTek Pump Express, Oppo VOOC, OnePlus Dash Charge, Huawei SuperCharge, Samsung Adaptive Fast Charging en Motorola Turbo Charge: voorbeelden van oplaadmethodes die gebruikers specifieke opladers laten gebruiken, want anders kan de technologie niet goed zijn werk doen. Bovendien kan het zo zijn dat andere opladers voor schade kunnen zorgen wanneer die gebruikt worden met één van de apparaten die een specifieke technologie ondersteunen. Google wil dat in de toekomst mogelijk aanpakken.

Dat staat te lezen in het Android Compatibility Definition Document — een document waar fabrikant mee akkoord moeten gaan voordat ze een Android 7.0-apparaat kunnen verkopen. Voor nu houdt Google het nog op een aanbeveling: zorg ervoor dat het niet te ingewikkeld wordt voor de consument en probeer geen specifieke methode te introduceren die specifieke opladers nodig hebben. Maar in de toekomst kan het zijn dat Google de fabrikant wil verplichten een standaard voor usb-type-c te gaan gebruiken, opdat de verwarring verdwijnt.

De tekst zoals die in de Android 7.0 CDD staat:

Type-C devices are STRONGLY RECOMMENDED to not support proprietary charging methods that modify Vbus voltage beyond default levels, or alter sink/source roles as such may result in interoperability issues with the chargers or devices that support the standard USB Power Delivery methods. While this is called out as “STRONGLY RECOMMENDED”, in future Android versions we might REQUIRE all type-C devices to support full interoperability with standard type-C chargers.

Het is nu niet bekend wanneer Google de standaard zou willen introduceren voor Android 7.0-apparaten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.