Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hangouts 15.0 krijgt toegang tot gif-toetsenbord op Android 7.1

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 10:02 CategorieAndroid

Google heeft op woensdag een update uitgebracht voor Hangouts, die nu alweer aangekomen is bij Hangouts 15.0. De berichtendienst krijgt voortaan toegang tot het gif-toetsenbord, maar daarvoor dien je wel Android 7.1 of hoger te hebben op je Android-apparaat.

Hangouts 15.0 nu te downloaden

Ongeveer een maand geleden verscheen de laatste update voor Google Hangouts. Op woensdag is er een nieuwe update verschijnen, die het versienummer van de populaire berichtendienst naar 15.0 brengt. Hangouts 15.0 laat gebruikers voortaan ook gif-bestanden naar elkaar versturen middels het gif-toetsenbord. Daarvoor dien je tenminste Android 7.1 op je Android-apparaat te hebben staan, dat momenteel alleen nog maar verkrijgbaar is op de Google Pixel en Google Pixel XL. Maar mogelijk verschijnt die upgrade vlak na sinterklaasavond.

Heb je straks de nieuwe Android-software op je device staan en gebruik je Hangouts voor je dagelijske communicatie, dan vind je de knop voor het versturen van een gif nadat je op de emojiknop gedrukt hebt. De knop bevindt zich aan de rechterkant van de spatiebalk. het is mogelijk uit een aantal populaire afbeeldingen te kiezen of een specifieke afbeelding op te zoeken, net zoals in Google Messenger. Daarnaast lost de update een probleem binnen de notificaties op. Voortaan zul je niet meer de naam van de afzender dubbel tegenkomen in beeld.

  • Google Hangouts
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.