Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC 10 Evo officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2016, 10:42 CategorieAndroid

De HTC 10 evo werd eerder al aangekondigd in de VS als HTC Bolt, maar zal nu dus onder deze naam de internationale markt betreden.

HTC Bolt betreedt internationale markt als HTC 10 evo

Het toestel heeft een 5,5-inch scherm met een resolutie van 2560×1440. De HTC 10 evo is daarmee iets groter dan de HTC 10. In de behuizing van het apparaat schuilt een Snapdragon 810 processor en 3GB aan werkgeheugen. Aan opslagruimte is er 31GB voorzien welke je kan uitbreiden met een sd-kaart tot 2TB.

De HTC 10 evo is uitgerust met de laatste versie van Android. De batterij heeft een capaciteit van 3200mAh en kan snel worden opgeladen door de Quick Charge 2.0 technologie. Op de achterzijde van het apparaat bevindt zich een 16-megapixelcamera, vooraan een 8-megapixelcamera. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de HTC 10.

Wie muziek wil luisteren met zijn HTC 10 evo zal daarvoor Bluetooth of een usb-c-aansluiting moeten gebruiken, een 3,5mm-aansluiting is namelijk niet aanwezig op het toestel. HTC lijkt daarmee Apple te volgen in de controversiële keuze om de aansluiting te laten vallen voor een digitale variant.

Enkel online te koop

Het is nog niet duidelijk wanneer het apparaat naar Nederland of België komt. Wel laat HTC weten dat het apparaat enkel en alleen online te koop zal zijn in de winkel van de fabrikant, je zal hem dus niet bij een telecomprovider kunnen kopen. De prijs van het apparaat in euro is nog niet gekend, waarschijnlijk zal die ergens tussen de 450 en 500 euro schommelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.