Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC ontkent de smartphonebusiness te willen verlaten

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 23:24 CategorieAndroid

Een hardnekkig gerucht dat HTC na jaren van aanhoudende verliezen de smartphonebusiness wil verlaten, is door de Taiwanese fabrikant uit de lucht geschoten. Er is niets van waar, zegt HTC.

Ontkenning

De Chinese site Mydrivers heeft het gerucht vandaag opgeschreven. Na de ontkenning van HTC blijft deze site erbij. De ontkenning van HTC is een reflex om de markt gerust te stellen, melden de Chinese reporters. HTC zou aan de rand van het faillissement staan, en een kat in het nauw maakt rare sprongen, zo is de teneur van het verhaal. Mydrivers wijst erop dat de verkoop van het bedrijf in een jaar tijd met 64 procent is gedaald. Cher Wang, de baas van HTC, zou in de lente van volgend jaar de smartphonedivisie willen verkopen.

Bankroet

De site meldt dat HTC een bankroet wil voorkomen. De Taiwanezen willen van de verliesgevende smartphones af. Daarna wil HTC zich volledig gaan richten op de succesvolle HTC Vive, de VR-bril van de fabrikant. Maar Techradar, die HTC maar eens heeft opgebeld, kreeg van een woordvoerder domweg te horen: ‘HTC ontkent dit gerucht krachtig.”

Google Pixel XL

HTC heeft nu juist van Google de opdracht gekregen om de Google Pixel en de Google Pixel XL-smartphones te produceren. Dure high-end modellen, zonder het merk HTC erop, maar wel met de allernieuwste Android-software van Google. De Pixel-telefoons zijn de opvolgers van de Nexus-lijn, die overigens ooit met de Nexus One van HTC is gestart. Ook is net de Bolt gepresenteerd (zie plaatje bij dit artikel), een midrange phablet.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.