Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei lanceert Mate 9 smartphone met nieuwe Emui-versie

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2016, 15:21 CategorieAndroid

Huawei heeft zojuist de Mate 9 aangekondigd. De Chinese fabrikant voorziet de nieuwste smartphone van een 5.9-inch display, een Leica-camera met dubbele lens en een nieuwe versie van de Emui-interface die over Android gelegd is. De adviesprijs van het toestel bedraagt 649 euro.

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is de nieuwste phablet van de Chinese fabrikant en kijkend naar de specificaties hebben we met een premium phablet te maken. Het toestel is voorzien an een 5.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap zien we een Kirin 960-processor met acht kernen en een maximale kloksnelheid van 2.4GHz terug. Deze wordt vergezeld door een Mali G71MP8 grafische processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen.

Verder komt de Mate 9 met een Leica-camera met dubbele lens, waarvan er een een 12 megapixelcamera met rgb-sensor is en een een 20 megapixelcamera met monochrome sensor is. Volgens Huawei legt de camera met monochrome sensor meer details vast. De combinatie van de geavanceerde Optical Image Stabilization (OIS) voor dual-lens camera’s en pixel-binningtechnologie voor dubbele camera’s, biedt volgens de fabrikant capaciteiten om te fotograferen zonder daglicht. Aan de achterzijde zien we naast de camera ook een vingerafdrukscanner terug. De voorzijde is voorzien van een 8 megapixelcamera voor selfies.

huawei-mate-9

Huawei introduceert met de Mate 9 ook een eigen snellaadtechnologie genaamd SuperCharge. De 4000mAh-accu van het toestel moet hierdoor binnen anderhalf uur weer 100 procent gevuld zijn. Op het gebied van software zijn ook diverse aanpassingen doorgevoerd in vergelijking met de eerdere Mate-toestellen. De Mate 9 draait op Emui 5, de nieuwe interface die over Android 7.0 gelegd is. Emui 5 leert volgens Huawei van gebruikspatronen. Zo worden apps die vaak gebruikt worden minder snel uit het geheugen gehaald waardoor ze sneller beschikbaar zijn. Ook krijgen ze prioriteit bij het gebruik van geheugen. Daarbij moet in de nieuwe versie van de software 90 procent van de functies binnen drie schermtikken bereikbaar zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate 9 moet vanaf 21 november in de winkels liggen voor een prijs van 699 euro.

Een overzicht van alle phablets die in Nederland te koop zijn, waaronder de Mate 9, vind je in onze tablet database. Hier kun je ook alle toestellen vergelijken.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.