Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei P10 wordt een 5,5-inch phablet’

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2016, 12:29 CategorieAndroid

Gegevens over de hardware van de Huawei P10 zijn uitgelekt. Waarschijnlijk zal het apparaat begin volgend jaar officieel worden aangekondigd. De opvolger van de P9 (foto van P9 Plus hierboven) wordt volgens de geruchten een phablet met een 5,5-inch scherm.

700 euro

Het nieuwe toestel wordt een high-end vlaggenschip dat voor pakweg 700 euro zal worden verkocht, zo wordt gemeld in het geruchtencircuit. Op GFXBench is het toestel naar verluidt al langs geweest om met zijn specs te pronken. De Huawei LON-L29 is hier gespot, en dat typenummer lijkt erg op dat van de P9. De P9 is geen phablet; die zit daar qua schermformaat net onder met 5,2 inch.

Kirin 960 met 6GB ram

Die smartphone bleek uitgerust te zijn met de allernieuwste processor van Huawei, de Kirin 960. Die is ook te vinden in de Huawei Mate 9-phablet. De P10 is volgens de benchmarkgegevens voorzien van 6GB ramgeheugen en 256GB intern geheugen. Dat is heel erg veel. De Kirin 960 gaat vergezeld van een Mali-G71 gpu.

Camera

De benchmarkgegevens geven niet zoveel informatie over de camera. Op de P9 zitten twee achtercamera’s. Of de P10 die ook heeft, blijft echter onzeker. In ieder geval is er op de smartphone wel een 12-megapixel achtercamera ontdekt met 4K-videorecording, een led-flitser, gezichtsherkenning en HDR-ondersteuning.

Quad HD-resolutie

Aan de voorkant is een 8-megapixelcamera te vinden voor de selfies. Het scherm is dus 5,5-inch groot en heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, oftewel Quad HD-resolutie. Android Nougat 7.0 zou er al direct op staan, maar wellicht staat er tegen de tijd dat het toestel op de markt komt, alweer een nieuwere versie van het besturingssysteem op.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.