Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iCloud-gebruikers geplaagd door spam in agenda

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 14:52 CategorieiPad

Veel gebruikers van iCloud hebben de laatste tijd last van vervelende spam in hun agenda voor het verkopen van namaak. We beschrijven enkele, zij het omslachtige, oplossingen.

iCloud geteisterd door spam

Wie zijn agenda voor professionele doeleinden gebruikt is al langer bekend met het uitnodigen van gezamenlijke afspraken via mail. Zowat alle populaire diensten, zoals Google Calendar en Microsoft Exchange, maken er gebruik van. Ook Apple biedt de dienst aan maar een probleem met de spamfilter lijdt tot heel wat ergernis bij veel gebruikers.

Veel gebruikers melden dat er allerlei ongevraagde evenementen in hun agenda verschijnen. Deze bevatten een link waar je zogezegd Ray-Ban of Louis Vitton spullen kan kopen. Het spreekt voor zich dat deze ofwel nep zijn ofwel enkel dienen voor het verspreiden van virussen of het stelen van gegevens. Het is dan ook ten sterkste aangeraden om niét op de uitnodigingen in te gaan en niet op de links te klikken.

Een normale reactie is vaak om de afspraken af te wijzen zodat ze verdwijnen, dat is echter géén goed idee. Als je dit nog niet hebt gedaan willen we benadrukken dat je de afspraken best niet afwijst. Bij een afgewezen afspraak ontvangt de verzender een mail over je afwijzing en zo maak je bekent dat je iCloud-account actief gebruikt wordt. Je zal hierdoor nog meer spam gaan ontvangen.

Het is wachten tot Apple met een oplossing komt voor het probleem. Veel analisten laten weten dat het moeilijk zou zij voor Apple om het probleem aan te passen omdat data versleuteld wordt opgeslagen waardoor deze moeilijk geanalyseerd kan worden op spam.

Zo los je het – ongeveer – op

Het is nog even wachten tot Apple met een oplossing voor het probleem komt. Tot dan zijn er wel enkele tips die we kunnen meegeven om de overlast te verminderen.

Schakel je iCloud-kalender uit

Heel wat mensen zullen hun iCloud-kalender wel hebben ingesteld op hun iPhone of iPad, aangezien dit standaard gebeurt, maar gebruiken hem niet voor het synchroniseren van afspraken. Ga na of je afspraken niet in een andere account, bijvoorbeeld een Google-account, zijn opgeslagen. Als dat het geval is kan je de iCloud-kalender gewoon tijdelijk uitschakelen. Navigeer naar Instellingen > Agenda > Accounts > iCloud en schakel “Agenda” uit.

icloud-spam-uitleg-agendaverwijder

Verplaats de evenementen naar een nieuwe kalender

Wie nog spam-uitnodigingen in zijn kalender heeft kan deze verplaatsen naar een nieuwe kalender. Open de Agenda-app en tik op “Agenda’s”, vervolgens op “Wijzig” in de linkerbovenhoek. Maak een nieuwe agenda aan, met eender welke naam. Vervolgens open je elk spam-event en stel je deze in in de agenda die je zojuist hebt aangemaakt. Deze agenda verwijder je vervolgens.icloud-spam-uitleg-agendaverander

Pas de instellingen van iCloud aan

Open in je browser iCloud.com en navigeer naar de agenda. Klik vervolgens linksonder op het tandwiel en klik op “voorkeuren”. Ga vervolgens naar het tabblad “Geavanceerd” en schakel uitnodigingen via e-mail aan. Zo worden uitnodigingen via je e-mailadres verstuurd en is er veel meer kans dat je spamfilter dit opmerkt.

icloud-spam-online

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.