Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram rolt live video en verdwijnende berichten uit

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 17:19 CategorieAndroid

Instagram heeft nieuwe functies uitgerold voor zijn applicaties. Het gaat hier om live video’s en berichten die uit zichzelf weer verdwijnen. Wanneer je begint met live streamen, dan zullen je volgers een notificatie krijgen, waarna ze je direct kunnen bekijken.

Live video en verdwijnende berichten

Instagram heeft op maandag op zijn eigen blog aangekondigd dat de apps van het sociale medium worden voorzien van een update, die de functies live video en verdwijnende berichten toevoegt. Wanneer je een Story aanmaakt, dan kun je op een nieuwe knop tappen, genaamd Live. Je volgers kunnen dan direct naar je kijken. Wanneer je een live stream activeert, krijgen zij namelijk een notificatie. Volgers kunnen ook reacties achterlaten. De streamer kan dan één comment bovenaan vastzetten of alle comments in z’n geheel uitschakelen.

Het live streamen heeft wat weg van live streaming binnen de Facebook-app, maar dan zonder de emoji in beeld. Ook is het zo dat de streams niet direct online verschijnen wanneer de streamer klaar is. Deze functie wordt in de komende weken uitgerold voor iedereen. Wel kun je vanaf maandag berichten versturen naar andere gebruikers die zichzelf weer verwijderen. Deze feature lijkt ontzettend op een feature van Snapchat, die in feite groot geworden is met het versturen van berichten die uit zichzelf verwijderen. Je vindt de applicatie hieronder.

  • Instagram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.