Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instapaper is nu helemaal zonder maandelijks abonnement te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 9:13 CategorieAndroid

De later-lezen-applicatie Instapaper is nu gratis te gebruiken. De ontwikkelaar heeft het maandelijks abonnement voor de dienst verwijderd. Dit houdt in dat iedereen nu direct toegang krijgt tot alle premium functionaliteiten, zonder een cent te hoeven betalen.

Instapaper gratis te gebruiken

Instapaper laat de maandelijkse abonnementen achter zich en biedt al zijn functionaliteiten nu gratis aan aan iedereen die de dienst wil gebruiken. Ook zul je geen advertenties in beeld zien. Alle premium functionaliteiten, zoals teksten doorzoeken en sneller lezen, zullen voor iedereen beschikbaar zijn. Dit is een belangrijke zet voor de dienst, die onlangs werd overgenomen door Pinterest. Voor een paar euro per maand was de applicatie gebruiken en met dat geld van de gebruikers kon het team zich onderhouden, was het idee.

Maar door de premium functionaliteiten achter een betaalmuur te plaatsen, zorgde dat ervoor dat Instapaper zich moeilijker kon onderscheiden. En concurrenten als Pocket konden daarvan profiteren. Door alle features nu beschikbaar te maken, hoopt het bedrijf een interessantere keuze te worden dan Pocket — daar dien je nog steeds te betalen voor functies als teksten doorzoeken en advertentievrij browsen. Of het zal werken, zal de tijd moeten leren. Het is nu niet bekend hoe de dienst van plan is omzet te genereren.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.