Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad krijgt ‘tussenformaat’ van 10,9 inch zonder bezels en homeknop’

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2016, 16:32 CategorieiPad

Apple zou werken aan een tussenformaat iPad van 10,9 inch, dat tussen de iPad van 9,7 en de iPad Pro van 12,9 inch in valt. De nieuwe tablet zou rondom het scherm bijna geen randen hebben en de homeknop zou vervallen.

Toevoerbedrijven

Deze geruchten zijn door researchanalisten van Barclays de lucht in geholpen, en opgepikt door MacRumors. De analisten beroepen zich op niet nader genoemde bronnen bij toevoerbedrijven van Apple in Azië.

Randloos scherm

Het randloze nieuwe iPadscherm van de nieuwe 10,9-inch tablet zou geen ruimte meer bieden voor de homeknop. Die prijkt nu onder de korte zijde van het scherm van alle iPads. Als die knop wordt weggehaald, is dat voor het eerst sinds Apple de iPhone en de iPad op de markt bracht.

iPhone 8 Plus

Het is wellicht ook een voorbode voor de nieuwe, eveneens randloze iPhone 8 Plus, die zijn homeknop volgens eerdere geruchten ook wel eens zou kunnen inleveren. Dat alles om het scherm groter te maken binnen ongeveer hetzelfde formaat behuizing, anders wordt het wel een hele grote plank.

Niet eenduidig

Tot op heden zijn de verhalen niet eenduidig over het scherm van het tussenformaat iPad. Het formaat 10,9 inch is nog niet eerder genoemd. Wel 10,1 en 10,5 inch. Omstreeks maart zou Apple de nieuwe iPads willen presenteren. Als het tussenformaat erbij komt, zijn er vier formaten iPads: de iPad mini met 7,9 inch, de ‘oude’  iPad met 9,7 inch, de tussenvorm met 10,9 inch en de iPad Pro met 12,9 inch.

iPad Pro

Naar verluidt zou Apple ook Pro-versies van alle schermformaten willen uitbrengen, met drukgevoelige schermen, vier microfoons, meer speakers en geschikt voor werken met de Apple Pencil. Tevens zouden de Pro-versies een lichtgevoelige sensor krijgen, die de kleuren van het scherm aanpast aan het licht in de omgeving. Zo zou het scherm altijd hetzelfde laten zien in verschillende lichtomstandigheden.

3,5 mm ingang

De iPads zouden allemaal hun 3,5 millimeter oortelefooningangen behouden. De Pro-versies krijgen een 12-megapixelcamera en een flitser. Oled-schermen worden pas in 2018 verwacht.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.