Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Jony Ive niet meer rechtstreeks betrokken bij ontwerp van de iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2016, 23:22 CategorieiPhone

Chef design Jony Ive van Apple zou niet meer direct betrokken zijn bij het ontwerp van de iPhone. Dat zegt schrijver Jason Snell. Hij verdiept zich al jaren in Apple, en heeft veel over het bedrijf geschreven.

Architectuur

”Ik heb gehoord dat Ive de laatste tijd niet aanwezig was, of niet direct betrokken, bij het ontwerp van Apple-producten en dat hij zich tegenwoordig vooral bezighoudt met architectuur”, aldus Snell. ,,Hij is dus bezig met de spaceship-campius en de nieuwe Apple-winkels.” Snell meldt voorts dat Angela Arhendts waarschijnlijk het designstokje zal overnemen. Ive is nog wel bij Apple, maar is momenteel bezig om zijn interesses te verleggen. Dat blijkt ook uit een kerstboom die hij onlangs ontwierp.

Gouden Apple Watch

Snell meldt hierbij dat Ive soms de plank compleet misslaat. Zoals met de peperdure gouden Apple Watch, die sinds de presentatie van de tweede editie van het slimme horloge ineens niet meer wordt aangeboden. En zo zijn er nog wat flaters op autogebied.

Plaatjesboek

Daarbij komt dat Apple onlangs een dik plaatjesboek uitbracht met alle iconische ontwerpen erin die het bedrijf sinds 1998 heeft gemaakt. Alle iPhones en iMacs staan erin. Allemaal Ive-producten, met als eerste de iMac van 1998.

Het wordt dan ook vermoed dat Ive zich alleen nog als een soort ‘sprituele leider’ ziet van het designteam van Apple. Dat zou kunnen inhouden dat de iPhone 8 (Plus) niet meer door Ive wordt ontworpen, maar door een collega.

  • Delen:
Lenovo Yoga 710 (11-inch)
Windows 10

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.