Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LastPass maakt belangrijkste functionaliteit gratis beschikbaar voor iedereen

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 18:50 CategorieAndroid

LastPass, een populaire wachtwoordenmanager, heeft laten weten dat de dienst voortaan geen geld meer vraagt voor een belangrijke feature: het kunnen synchroniseren van je wachtwoorden met een ongelimiteerd aantal apparaten.

Niet meer betalen voor LastPass

LastPass, een populaire wachtwoordenmanager beschikbaar op verschillende apparaten, maakt bekend dat het synchroniseren van al je wachtwoorden tussen de verschillende apparaten waarop je de app hebt geïnstalleerd, voortaan gratis is voor iedereen. Je kunt nu een ongelimiteerd aantal apparaten toevoegen, zonder daar een cent voor te hoeven neerleggen. Deze feature was voorheen alleen beschikbaar voor de mensen die voor de applicatie wilden betalen. Er blijft wel een betaaloptie bestaan, voor andere functionaliteiten.

Maar de belangrijkste functie is nu dus gratis toegankelijk voor iedereen. LastPass is een app waarmee je lange en sterke wachtwoorden kunt maken, die de app voor je invult wanneer dat nodig is. Die wachtwoorden staan opgeslagen in de cloud, waardoor je er in feite altijd bij kunt. Dat maakt het principe achter de applicatie simpel, maar ook vatbaar voor beveiligingsrisico’s — iets waar concurrerende apps last van hebben. Desondanks is het hebben van een wachtwoordmanager geen verkeerd idee, voor je eigen online veiligheid.

Met een wachtwoordenmanager kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk andere wachtwoorden voor je verschillende accounts gebruiken. Het gebeurt nog altijd te vaak dat mensen één, twee of misschien drie wachtwoorden gebruiken voor alle online profielen en dat is niet altijd veilig. LastPass kan helpen bij het maken van sterke wachtwoorden, waar je online dus in een veiligere omgeving zal zitten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.