Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo laat gebruikers nu ook Linux installeren op Lenovo Yoga 900

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 9:21 CategorieBesturingssystemen

Lenovo geeft aan dat gebruikers nu ook Linux op de Lenovo Yoga 900 kunnen installeren, maar dat kan alleen op eigen risico. Wanneer je dat doet en er gaat iets fout, dan kun je helaas niet meer aankloppen bij de fabrikant.

Lenovo Yoga 900 met Linux

Enkele recent uitgebracht laptops en tablets van Lenovo waar Windows 10 op geïnstalleerd staat, hebben de kritiek ontvangen dat gebruikers er geen Linux, een ander populair besturingssysteem, op kunnen installeren. Eén van die apparaten is de Lenovo Yoga 900, een laptop die je ook als tablet kunt gebruiken. Om die gebruikers tegemoet te komen, heeft de fabrikant nu de BIOS voor het installeren van Linux vrijgegeven voor dat apparaat, evenals de IdeaPad 710S. Je kunt nu dus Linux installeren op deze twee devices.

Maar er zit wel een addertje onder het gras. De nieuwe BIOS bevat de dus de optie om Linux te installeren. Maar wanneer je dat doet, dan zal Windows 10 niet meer officieel ondersteund worden. Buiten dat: zelfs Lenovo heeft aangegeven de apparaten met Linux niet te willen ondersteunen. Gaat er dus iets mis met het apparaat, dan hoef je niet op steun van de fabrikant te rekenen. Lenovo presenteert deze mogelijkheid als een extra optie. Ondertussen is het enkele gebruikers al gelukt alsnog een dualboot-systeem te realiseren.

  • Delen:
Lenovo Yoga 900
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.