Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG G6 krijgt irisscanner, losse batterij en nieuw mobiel betaalsysteem’

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2016, 12:32 CategorieAndroid

LG werkt achter de schermen hard aan zijn volgende vlaggenschip, de LG G6. Volgens de laatste geruchten krijgt deze phablet een uitmuntend 5,6-inch scherm, een irisscanner en een verwijderbare batterij. Ook introduceert LG een nieuw betalingsssyteem, vergelijkbaar met Apple Pay.

LG G5 geflopt

Dat meldt de Korea Herald. De nieuwsbron schrijft dat de LG G5 (plaatje hierboven) is geflopt. Het voormalige vlaggenschip heeft de fabrikant zo’n 67 miljoen dollar gekost. De opvolger moet dat verlies dubbel en dwars goedmaken. Dat hoopt LG te bereiken door de allernieuwste technologie in het toestel te verwerken. Ook komen er wat zaken in die telefoonbezitters graag zien. Zoals de verwisselbare batterij.

Irisscanner

De irisscanner kwamen we ook al in de Samsung Galaxy Note 7 tegen. Nu komt LG hiermee. De irisscanner kan de autorisatie verlenen voor het ontsluiten van de telefoon en mobiel betalen met het toestel. Mobiel betalen is een vast onderdeel van de LG G6. De phablet wordt voorzien van een nieuw betalingssysteem, MST (Magnetic Secure Transmission). Hiermee bindt LG de strijd aan met Samsung Pay en Apple Pay. Niet geheel verrassend circuleert de naam LG Pay voor de nieuwe dienst.

Nieuwe technologie

Tijdens een elektronicashow in oktober liet LG al wat nieuwe technologie zien, die we in de LG G6 kunnen verwachten. Er komt één module aan de voorkant die dienst kan doen als frontcamera en irisscanner. Omdat Samsung deze technologie lijkt te laten vallen, begint LG er juist mee. Zo wil LG zijn telefoons onderscheidend maken ten opzichte van de grote concurrent.

Batterij kan eruit

Dat het toestel wordt voorzien van een verwijderbare batterij, in tegenstelling tot de LG G5, lijkt ingegeven te zijn door de problemen met de batterij van de Samsung Galaxy Note 7. Die batterij ontplofte in enkele tientallen toestellen, waardoor vaak niet alleen het hele toestel in rook op ging, maar ook gevaar voor de omgeving ontstond.

Denderende indruk

LG wil met de LG G6 een denderende indruk maken op het grote publiek. De LG G5 maakte die indruk niet, het toestel met vele verwisselbare modules flopte compleet. De G6 lijkt bij voorbaat garen te kunnen spinnen bij het ontbreken van de Galaxy Note 7 op de markt. Hoewel ongeveer gelijktijdig met de presentatie van de LG G6 ook de Samsung Galaxy S8 wordt verwacht.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.