Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG V20 breekt verkooprecords in Amerika

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2016, 23:31 CategorieAndroid

De LG V20, het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant, breekt in Amerika verkooprecords, in ieder geval die van LG zelf. De phablet komt overigens voorlopig nog niet in de Benelux uit.

Phablet

LG meldt trots dat er sinds de lancering van de phablet op 28 oktober in de Verenigde Staten al 200.000 exemplaren zijn verkocht. De V20 doet het daarmee stukken beter dan voorganger V10. Die haalde daar slechts de helft van in de eerste tien dagen na de verkoopstart.

Professionele video

Het nieuwe vlaggenschip heeft dan ook nogal wat in huis. Android 7.0 Nougat, een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en zeer geavanceerde mogelijkheden voor professionele video-opnamen. Voor dat doel zijn op de achterkant twee camera’s aangebracht, een met een resolutie van 16 megapixel en een die 8 megapixel aan boord heeft. Die laatste heeft een groothoeklens.

Quad DAC

Ook het geluid van de phablet is een uniek punt, met Quad DAC moet dit beter klinken dan op welke andere telefoon dan ook, aldus LG. De overige hardwarelijst vermeldt een Snapdragon 820-processor met 4GB ram en een micro sd-kaartsleuf.

Note 7

De verkoop in de VS zal met name zijn geholpen door het feit dat de phablet gelijktijdig bij alle grote telecomproviders in de verkoop is gegaan. Meestal gaat dat anders in Amerika; een van de vier eigent zich voor een flinke periode de alleenrechten toe. Nu is dat niet zo. Bovendien is een zeer belangrijke concurrent voor de V20 weggevallen: de Samsung Galaxy Note 7, die door gevaarlijke mankementen uit de handel is gehaald.

  • Delen:
LG G4 Stylus
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.