Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG V30 zal geen tweede scherm gaan krijgen zoals voorgangers’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 9:57 CategorieAndroid

De opvolger van de LG V20, de LG V30, zal geen tweede scherm gaan krijgen, meldt de bekende twitteraar en techjournalist Even Blass. En dat terwijl juist dat tweede scherm op de serie phablets hetgeen is dat het toestel zo populair heeft gemaakt.

Geen tweede scherm voor LG V30 – gerucht

Techjournalist en fervente twitteraar Evan Blass heeft dit weekend laten weten dat hij een render gezien heeft van de onaangekondigde LG V30, de opvolger van de LG V20. De beste man meldt dat het toestel niet wordt voorzien van een tweede scherm, zoals dat wel het geval was op beide voorgangers van de V30. En dat terwijl dat tweede scherm, dat zich boven het grote bevindt, juist hetgeen is wat de serie tot op heden zo populair en succesvol heeft gemaakt. Het zou in elk geval een vreemde keuze zijn van de smartphonefabrikant.

Helaas is er op dit moment nog maar weinig bekend over het toestel. Zo heeft LG nog geen aankondigingen gedaan en heeft de geruchtenmolen ook nog geen details te pakken gekregen. Wel meldt Blass nog dat het tweede scherm wordt vervangen voor een ander onderdeel op de LG V30. Maar wat dat dan precies moet zijn, is niet bekend. Onlangs kondigde LG de V34 aan voor Japan. Dit is een kleinere en waterdichte versie van de V20. Ook is er nog het gerucht dat LG de V20 wil uitbrengen in Europa, maar dan onder de naam LG V20 S.

 • Delen:
LG V30
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Eric Coomans
  22 november, 2016 om 15:16

  Via eGlobal Central Nederland de LG V10 voor €350 en de LGV20 voor €600 gewoon binnen een week in Nederland te verkrijgen.
  Als leverancier en importerend vanuit Hongkong naar Engeland zit eGlobal Central Nederland sinds kort gewoon in Nederland. Zie op hun site hun voorwaarden rond retournering en garantie van producten. Invoerrechten zijn dan ook van de baan. En je kan gewoon betalen met PayPal.
  Zij hebben in het algemeen wat meer (chinese) keus dan wij hier in NL gewend zijn. Ik heb probleemloos mijn LG V10 hier kunnen bestellen, een ietwat luxer model dan het standaard toestel zoals hier bij Coolblue werd aangeboden. Heeft dan wel bijna een week geduurd voordat het toestel bij mij werd afgeleverd. Inmiddels is hun voorraad LG V10 ingeperkt.

  Hallo Android Apps Liefhebbers,
  Windows Phone Mobile 10 is qua OS nog steeds beter dan iOS en Android. Maar de jarenlange arrogantie van Steve Balmer heeft Google en Apple in de gelegenheid gesteld Microsoft volledig weg te spelen.
  Heb destijds, lang voor de geboortes van Android en iPhone, met het oude Windows Mobile op diverse HP PDA’s gewerkt, maar ben na hun geklooi met mobile 6-7-8 overgestapt op Galaxy Note II. Een uitstekend toestel, brandvrij en met meer functionaliteit, naast goede Apps. En tussen door ook nog even gestoeid met een iPhone 5 met iOS 9. Maar daar kan je verder weinig mee als je gewend bent aan een aantal vrijheden in onder meer bestandsbeheer. Pas nadat Microsoft met Windows Mobile 8.1 en 10 weer volwassen werd, terug gekeerd naar het oude nest.
  Beschikt nu over een HP Elite X3, de best there is met Windows Mobile 10. Maar ik mis toch nog tal van goede Apps uit de Android wereld. Nog even geloofd in de Galaxy Note 7, maar na het geblunder van Samsung gezocht naar een goedkoper alternatief.
  En dan blijkt de LG V10 gewoon een zeer goede Android Smartphone te zijn. Doet niet veel onder voor haar wat zwaarder uitgevoerde broertjes Galaxy S7 edge en iPhone 7, maar wel aantrekkelijker geprijsd. Als aanvulling op mijn Windows Phone Mobile 10 gebruik een uitstekende aanvulling.
  Jammer dat de LG V10 enigszins onder het geweld van Samsung en Apple wordt ondergesneeuwd. Want het toestel beschikt qua prijs-prestatie (nu een jaar na haar geboorte) over uitmuntende specificaties, draaiend onder Android 6. Wat ook meteen het 2e schermpje zo aantrekkelijk maakt en te vergelijken is met die veel geroemde edge functie van de Galaxy toestellen, maar als gimmick door haastige reviewers wordt weggezet.
  Het is een toptoestel, zeker voor die prijs van €350 bij eGlobal Central gewoon in Nederland te verkrijgen, evenals haar bijna 2x duurdere zusje de LG V20 (laatste prijsindicatie € 600). Met DualSim, 4GB Ram en 64GB Rom, naast een SDcard voor max 200GB en een uitstekende camera. En tot slot eindelijk weer een verwisselbare Accu.
  De Specs van de LG V20 zijn wat gelikter qua processor (Qualcomm 820 ipv 808), ietwat krachtigere Chipset, laaste Androidversie 7 en luxere uitvoering, maar is verder qua uitrusting gelijk aan de LG V10. Of je moet vallen voor de nieuwe hedendaagse hype van dubbel uitgevoerde camera’s. Al met al had de LG V20 niet veel meer meerwaarde als aanvulling op mijn Windows mobile 10.
  Nogmaals jammer dat LG zo stiefmoederlijk wordt behandeld in al die reviews van onze haastige tech journalisten, wetende dat LG door Samsung is uitverkoren haar Galaxy S8 te voor zien van een brandvrijs Accu.
  De LG V20 is dus al in Nederland gewoon te verkrijgen.
  De HP PDA’s met de oude Windows Mobile OS (voor 6-7-8) destijds waren allemaal uitgerust met een ingesloten pennetjes, voornamelijk om te schuiven of aan te stippen. Niet om te schrijven.
  Mijn Galaxy Note II daarna was wel toegerust met een S-pen. Snel notities maken of even wat uitschrijven, voor ruim 95% OK. Want je handschrift werd meteen in getypte tekst omgezet. Vandaar mijn interesse voor de Galaxy Note 7. Want Windows Phone Mobile 10 heeft die functionaliteit niet. Een gemiste kans voor de HP Elite X3.
  Als aanvulling op mijn Windows Phone was de LG V10 een aantrekkelijk geprijsd alternatief. En mijn S-pennetje heb ik nu ook weer terug. Daar heb je geen Galaxy Note voor nodig.
  De LG V10 is toegerust met de LG App QuickMemo+. In combinatie met de Google App Handschrift naar Getypt plus een Adonis Actief Stilus heb ik nu de gedeeltelijke functionaliteit van mijn oude S-pen weer terug. Schrijven, Tweeten, zoeken en zelfs er tegen aan praten (Voice), alles meteen omgezet in getypte vorm. Ook OneNote van Microsoft op mijn Android toestel werkt er mee. En dus ook meteen terug te lezen op mijn PC en Windows Phone.
  Samsung moet nu van goede huize komen wil ik weer naar hen terugkeren.

  Groet, Eric Coomans

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.