Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met MediaTek UltraCast stream je in 4K vanaf je smartphone of tablet

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2016, 8:42 CategorieHardware

MediaTek heeft maandagavond UltraCast aangekondigd, waarmee je content in 4K kunt streamen vanaf je smartphone of tablet naar een televisie die beelden in 4K (Ultra HD) kan weergeven. Er kan ook worden gestreamd naar settopboxen.

Dit is UltraCast van MediaTek

MediaTek heeft maandagavond UltraCast aangekondigd. Dit is een technologie waarmee smartphones, phablets en tablets in staat zijn 4K-video (video in Ultra HD) te streamen naar televisies die beelden in 4K kunnen weergeven. Ook kan de content worden gestreamd naar een settopbox met dezelfde functionaliteit. MediaTek heeft voortgebouwd op de Miracast-technologie die nu al door een aantal fabrikant gebruikt wordt, waarmee het beeld van een mobiel apparaat draadloos te projecteren is naar een groter scherm, zoals een televisie of projector.

UltraCast is straks beschikbaar op de MediaTek Helio-chipset voor smartphones en tablets en zal ook terug te vinden zijn op de chips die worden gebruikt voor de Ultra HD-televisies. MediaTek geeft aan dat het gestreamde beeld er vloeiend uit blijft zien, terwijl er minimale vertraging tussen de bron en de ontvanger zal zitten. Daarnaast is de technologie een open platform, waardoor andere fabrikanten er ook gebruik van kunnen maken. Wanneer we de eerste smartphones en tablets gaan zien met deze techniek aan boord, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.