Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer Nederlanders bezitten een tablet maar deze wordt minder vaak gebruikt

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 18:57 CategorieOnderzoek

Het GfK doet een keer per jaar onderzoek naar het bezig en gebruik van tablets in Nederland. De afgelopen jaren werd al duidelijk dat de tablethype voorbij was en dat steeds minder mensen een tablet gebruiken. De meest recente versie van het onderzoek laat echter zien dat meer mensen een tablet bezitten maar dat deze minder gebruikt wordt.

Uit de nieuwste gegevens van onderzoeksbureau GfK blijkt dat 59 procent van de Nederlanders een tablet bezit. Dit betekent een kleine stijging ten opzichte van de 56 procent in 2014. Maar, we lijken minder te doen met deze tablets want het aantal uur dat we het mobiele apparaat online gebruiken is afgenomen. In 2014 werd de tablet gemiddeld 28 uur per maand online gebruikt, in 2016 ligt dit op 23 uur per maand.

Het GfK heeft zelf ook een mogelijke reden voor deze daling en dat is de phablet, de smartphone met een groot scherm. Op zich een logische verklaring want met een grote smartphone kun je in principe ook comfortabel je mailtjes verwerken, social media bijwerken, een filmpje kijken en wat surfen op het internet. Er is door GfK niet naar gekeken maar onze inschatting is dat diensten als Netflix met name verantwoordelijk zijn voor de uren die we nog wel op onze tablet besteden.

Uit het onderzoek blijkt overigens verder dat het smartphonegebruik onder Nederlanders fors is toegenomen. In 2014 lag dit online gebruik nog dichtbij dat van de tablet, met 29 uur per maand, maar nu is dat gestegen naar 40 uur per maand. Datgene wat we met onze tablet (of zelfs pc en laptop) deden wordt nu vaak met de smartphone gedaan. Daarbij heeft 80 procent van de Nederlanders inmiddels een smartphone.

Wij zijn eigenlijk wel benieuwd; heb jij nog een tablet en zo ja, waar gebruik je die dan nog voor?

  • Delen:
Asus ZenPad 3S 10
Asus ZenPad 3S 10
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.