Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meizu Pro 6 Plus gepresenteerd met 5,7-inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 23:52 CategorieAndroid

Meizu heeft voor de Chinese en Europese markt de Meizu Pro 6 Plus gepresenteerd. Dit is een high-end phablet met een 5,7-inch scherm van hoge kwaliteit.

Note 7-kloon

De specificaties van de Meizu Pro 6 Plus lijken niet geheel toevallig nogal op die van de Samsung Galaxy Note 7, die vanwege spontane ontbrandingen van de markt is gehaald. Nogal wat fabrikanten maken er werk van om het gat in de markt te vullen, dat door de Note 7 is achtergelaten.

Samsung-processor

De Pro 6 Plus loopt zelfs op een door Samsung ontwikkelde processor, de Exynos 8890 die ondersteund wordt door 4GB ram. Het scherm biedt 2K-resolutie, of in pixels: een resolutie van 2560 x 1440. Bijzonderheden zijn een vingerafdruksensor, hartslagmeter, en een licht gebogen metalen body.

meizu-pro-6-plus-b

De camera loopt nog steeds een beetje achter bij de grote concurrenten, maar hij is toch niet misselijk: 12 megapixel, beeldstabilisatie en een IMX386 CMOS Sony-sensor. De flitser is rondom de camera gelegd, wat het design nog strakker maakt.

3D Press

Hierbij belooft Meizu dat het geluid dat deze phablet produceert, de oren zal strelen. De phablet heeft een vorm van 3D Touch aan boord, de uitvinding van Apple is hier echter alleen softwarematig. Druk op een knop die op het scherm verschijnt, en er komt een menu te voorschijn met opties. Meizu noemt dit 3D Press.

Opladen gaat met een usb type-c poort, en die biedt usb 3.1-snelheid. De batterij levert voor 3400 mAh aan stroom, en kan volgens Meizu 900 keer geheel worden opgeladen. Dat gebeurt ook nog eens bijzonder snel, belooft de Chinese fabrikant.

Nederland

Het valt niet te zeggen wanneer de Meizu Pro 6 Plus in Nederland arriveert. Bepaalde Meizu-toestellen zijn bij Nederlandse webwinkels te koop (link). Te verwachten valt dat die winkels de Pro 6 Plus ook wel gaan aanbieden. De prijs is nog niet bekend.

  • Delen:
Lenovo Phab2
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.