Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft blokkeert Office 365 niet op Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 9:49 CategorieApplicaties

Microsoft heeft gereageerd op het probleem dat Office 365 niet in combinatie met Chromebooks gebruikt zou kunnen worden. Google Play is nog in bèta voor het besturingssysteem. Bovendien is het zo dat apparaten met grote schermen geen toegang hebben tot de gratis te gebruiken versies.

Microsoft Office op Chromebooks

Eerder kwam in het nieuws dat sommige Chromebooks ineens geen toegang hadden tot Office 365 van Microsoft. En dat terwijl Android-apps sinds kort wel op het Chrome OS kunnen worden geïnstalleerd. Ook is het zo dat de ene Chromebook wél gebruik kan maken van Office, terwijl een andere juist weer zonder moest doen. Nu heeft Microsoft gereageerd op dit probleem. Ten eerste is Google Play nog in bèta op het systeem, waardoor niet alles meteen vlekkeloos werkt. Ten tweede: nee, Microsoft zal Office niet blokkeren voor de Chromebook.

Maar dat laatste houdt niet in dat je met elke Chromebook toegang krijgt tot de gratis te gebruiken versies van Android. Er is namelijk een regel dat touchscreen-apparaten met schermen groter dan 10,1-inch alleen de betaalde versies ondersteunen. En het gros van alle Chromebooks heeft een groot scherm – er zijn er maar weinig met een scherm kleiner van 10,1-inch. Dus waarschijnlijk dien je eerst in te loggen met je Microsoft-account met een Office-abonnement, wanneer je van Office op je (grote) Chromebook gebruik wil maken.

Volledige reactie Microsoft

Our strategy has not changed. Office for Android is supported on Chrome OS devices via the Google Play Store. While Google Play on Chrome OS is in beta, we are partnering with Google to deliver the best experience for Chromebook users and plan to make the apps available on all compatible devices by general availability.

After signing in with a free Microsoft account, the core viewing, creating, editing and printing experience is free in Office apps for iOS, Android and Windows 10 Mobile, on devices 10.1” or smaller. An Office 365 subscription enables scenarios where consumers want to do things that go beyond the basic freemium experience such as using track changes in Word, Pivot Tables in Excel or Presenter View in PowerPoint. You can find a list of premium features on your iPad and iPhone here, a list of premium features on your Android phone or tablet here and on your Windows Mobile device here.

On devices larger than 10.1”, an Office 365 subscription is required to unlock the ability to create, edit or print documents.

  • Delen:

Reacties

  1. Jantien Strijland
    13 januari, 2018 om 18:24

    Op een chromebook synchroniseerd Word, Excel en OneNote wel, maar Outlook weigert geïnstalleerd te worden en vraagt om een compatible browser.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.