Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft niet van plan om mobiele markt te verlaten

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2016, 23:06 CategorieWindows

Microsoft-CEO Satya Nadella heeft in een interview aangegeven dat hij niet van plan is om de mobiele markt te verlaten. Ook niet nu de verkoop van Windows Phones met 0,6 procent marktaandeel overduidelijk is geflopt.

Windows Phone

Nadella geeft aan dat er nu wordt gewerkt aan hele specifieke mobiele producten. Die zullen in weinig lijken op de talloze Androidtelefoons en iPhones die iedereen kent, en waar de Windows Phones als vreemde eend in de bijt vruchteloos een plekje probeerden te vinden. Nadella mikt op specifieke groepen consumenten met specifieke benodigdheden. Die wil hij van een telefoon voorzien die in die benodigdheden voorziet.

Surface

Wordt hier de welhaast mythische Surface-phone mee bedoeld? Daarover liet de CEO zich niet uit. Wel verkondigde hij dat Microsoft het weliswaar heeft opgegeven om een grote speler te worden naast Samsung en Apple op de mobiele markt. Maar op andere manieren wordt die markt nog wel bewerkt. Waarschijnlijk doelt Nadella hier op software. Microsoft-apps zijn inmiddels op alle platformen te krijgen.

Desktop-emulator

Ook zal volgende zomer een X86-emulator verschijnen waardoor desktop-apps die normaal alleen op een Windows-pc kunnen draaien, dat ook op een Windows Phone kunnen. Dit is een soort doorontwikkeling van Windows Continuum. Dat stelt de gebruiker in staat om zijn Windows Phone te benutten om een pc te worden. Daartoe is een klein kastje nodig, een monitor en een toetsenbord/muis.

Marktaandeel

Dat het met Windows Phone erg slecht gaat, bleek onlangs weer uit wat cijfers. De laatste kwartaalcijfers laten een omzet zien van amper 300 miljoen dollar aan Windows Phones. Dat was twee jaar eerder nog 2,6 miljard dollar, en dat was toen al een splintertje van de mobiele markt. Nu mikt Nadella dus op ‘nieuwe categorieën’, maar niemand weet wat hij daar precies mee bedoelt. Cryptisch merkte hij erbij op dat de Surface-tablets in het begin ook schamper werden ontvangen. Wie heeft er nu een 2-in-1 nodig? Luttele maanden later waren de convertibles van Microsoft niet aan te slepen.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 13 (Windows)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.