Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft onthult Slack-concurrent Microsoft Teams officieel

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 18:41 CategorieApplicaties

De kogel is door de kerk: Microsoft heeft op woensdagmiddag officieel zijn Slack-concurrent aangekondigd, met de naam Microsoft Teams. Met deze applicatie kunnen collega’s en studenten gemakkelijk met elkaar in contact blijven over het werk en de projecten.

Dit is Microsoft Teams

Slack is een enorm populaire applicatie voor collega’s en studenten, die vaak op afstand met elkaar werken en communiceren. Dat is Microsoft ook opgevallen en dat bedrijf werkte daarom de afgelopen maanden aan Microsoft Teams, aldus de geruchtenmolen. Aan de geruchten komen nu een einde, aangezien het bedrijf de applicatie officieel heeft onthuld vandaag. Microsoft omschrijft het programma als een plek waar mensen samen komen, ideeën uitwerken en het beste uit zichzelf halen — het is vooral handig op grote werkvloeren.

Microsoft Teams wordt ook voorzien van enkele integraties met andere Microsoft-producten, zoals Word, Powerpoint, Excel, SharePoint, OneNote en Skype (voor bedrijven). Daarnaast kan het team samen in de documenten werken vanuit Teams en beschikt iedereen over dezelfde tools en mogelijkheden. Ook zijn er emoji, gifjes en stickers en kun je met elkaar bellen, zowel met als zonder beeld. Qua interface lijkt Teams erg op Slack, met aan de linkerkant alle kanalen en contactpersonen. Ook kunnen andere partijen voor integraties zorgen.

De app is nu beschikbaar voor Windows, iOS, Android, de Mac en het web in preview. In het eerste kwartaal wordt de software breed gelanceerd voor iedereen met Office 365 Enterprise E1, E3 en E5; of Office 365 Business Essentials of Business Premium.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.