Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsofts Cortana wordt meegeleverd op Android-toestellen van Xiaomi

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2016, 9:18 CategorieAndroid

Xiaomi en Microsoft hebben de deal gesloten dat de digitale assistent Cortana voortaan standaard wordt meegeleverd met Xiaomi-toestellen. Het eerste toestel waar de assistent op de te vinden zal zijn, is de Mi Mix die de Chinese fabrikant onlangs heeft aangekondigd.

Cortana op toestellen van Xiaomi

Cortana, de digitale assistent van Microsoft, zal vanaf nu worden meegeleverd met de toestellen van de Chinese fabrikant Xiaomi. Het eerste toestel waar de assistent standaard op te vinden zal zijn, is de Mi Mix die onlangs is aangekondigd. Dit is een toestel met extreem dunne randen — zo dun zelfs, dat de fabrikant spreekt van een randloos design aan de boven- en zijkanten. Dit is niet de eerste keer dat Xiaomi apps van Microsoft standaard installeert. Sinds deze zomer worden ook de Office-apps en Skype vooraf geïnstalleerd op de apparaten.

Die deal is nu dus uitgebreid, maar het is niet bekend of Xiaomi daarmee toegang krijgt tot meer patenten van Microsoft of dat er een andere regeling is getroffen. Ongeveer een jaar geleden lanceerde Microsoft Cortana op Android en iOS en sindsdien is de digitale assistent in bèta op beide mobiele platformen. Tot op heden is de assistent nog niet verkrijgbaar in Nederland (maar wel als apk-bestand te downloaden). Daardoor werkt de app niet naar behoren in ons land, al is het maar vanwege het ontbreken van de ondersteuning voor het Nederlands.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.