Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Momentum van Google Allo flink afgenomen sinds september

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 9:51 CategorieAndroid

Het momentum van de berichtendienst Google Allo is in de afgelopen twee maanden flink afgenomen. De app zakt steeds verder weg op de lijst van populaire applicaties. Het ziet er ook niet naar uit dat de app het momentum weet terug te pakken.

Momentum Google Allo verdwenen

In september lanceerde Google de berichtendienst Google Allo. Binnen slechts vijf dagen presteerde de app het om zo’n vijf miljoen downloads op zijn naam te zetten, maar daarna is het momentum vrijwel meteen afgenomen. Nu, zo’n twee maanden later, zien we dat de app onder positie tweehonderd staat binnen Google Play. Ook de downloadteller is niet meer veranderd; Allo is nog steeds ergens tussen de vijf en tien miljoen keer gedownload. Dat betekent dat de app dus niet in staat is geweest het succes van de eerste vijf dagen vast te houden.

Dat is ook niet vreemd, aangezien Google Allo nogal een karige applicatie is, in vergelijking met de concurrentie. De app mag dan misschien wel beschikken over Google Assistant, dat betekent niet direct dat mensen de app ook meteen willen. Zo ontbreekt het bijvoorbeeld aan sms-ondersteuning, waardoor veel mensen toch liever Messenger of Hangouts van Google blijven gebruiken. Ook is er geen web- of desktop-applicatie beschikbaar. Op iOS doet Allo het niet veel beter, met maar dertien recensies. Google heeft dus nog een lange weg te gaan…

  • Google Allo
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.