Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia werkt aan midrange phablet met bescheiden specs’

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2016, 12:37 CategorieAndroid

Nokia keert volgend jaar weer terug in de wereld van smartphones, en zou aftrappen met een midrange phablet. De Nokia D1C zou een Snapdragon 430-processor krijgen. Primitieve renders zijn er inmiddels ook.

Geen tablet

Blijkbaar waren eerdere geruchten over een 13-inch tablet van Nokia onzin. Het bleek dus al die tijd om deze phablet te gaan. Het verkeerde schermformaat kwam een tijdje geleden naar voren uit een benchmark. Die is wellicht gemanipuleerd, om tech-spotters op het verkeerde been te zetten.

Mobile World Congress

Verwacht wordt dat Nokia een aantal nieuwe smartphones zal laten zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat in februari volgend jaar plaatsvindt. De laatste geruchten over de midrange D1C-phablet voorzien inmiddels in wat meer informatie.

Het toestel zou een 5,5-inch scherm krijgen met een resolutie van 1080 pixels. Android 7.0 Nougat zou het besturingssysteem zijn. Nokia stapt definitief af van Windows. Hoewel er een bescheiden processor in zit, is die wel voorzien van 3GB ram om alles wat sneller te laten lopen. Een Adreno 505-gpu maakt dat de grafische processen vloeiend verlopen.

HMD Global

De telefoon komt met 16GB of 32GB intern geheugen, en vermoed wordt dat Nokia een sleuf vrijlaat voor een extra micro sd-kaart. Aan de achterkant zou een 16-megapixelcamera zitten. Aan de voorkant is de selfie-maker aangewezen op 8 megapixel.

Zoals bekend heeft Nokia sinds de overname door Microsoft geen eigen telefoonfabrieken meer. De D1C – een werktitel – wordt gemaakt in samenwerking met HMD Global. Dit bedrijf heeft de rechten op het gebruik van de Nokia-merknaam gekocht voor de komende tien jaar.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.