Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus kondigt OnePlus 3T aan voor vanafprijs van 439 euro

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2016, 21:04 CategorieAndroid

OnePlus heeft zojuist de OnePlus 3T aangekondigd. De phablet krijgt een vanafprijs van 439 euro. Dat is vier tientjes duurder dan de OnePlus 3, die nog steeds te koop is.

Dat is weliswaar duurder, maar nog altijd een heel stuk goedkoper dan de vlaggenschepen van grote fabrikanten als Samsung, LG en HTC. De OnePlus 3T lijkt, net als de eerste OnePlus One, bedoeld te zijn als ‘flagship killer’.

Dit is de OnePlus 3T

De OnePlus 3T is een tussentijdse verbeterde versie van de OnePlus 3. De 3T beschikt over een gloednieuwe, supersnelle Qualcomm Snapdragon 821-processor die op 2×2,35 en 2×2,16Ghz is geklokt. Deze processor is een paar tandjes sneller dan de Snapdragon 820 die in de OnePlus 3 zit.

oneplus-3t-b

Tussentijds vlaggenschip

Het is ongebruikelijk voor OnePlus om ‘tussentijds’ een vlaggenschip uit te brengen. De smartphones verschijnen doorgaans jaarlijks. Nu heeft OnePlus gemeend om amper vijf maanden nadat de OnePlus 3 werd aangekondigd, al met een opvolger te komen. De telefoon is alleen op enkele onderdelen veranderd. Het design en formaat komen volledig overeen met dat van de OnePlus 3.

Dash Charge

Cruciale onderdelen van de hardware zijn verbeterd in de 3T. De vernieuwde processor gaat nog altijd vergezeld door 6GB ram, iets waar OnePlus als eerste mee kwam afgelopen zomer. De phablet is nu voorzien van Dash Charge, waarmee de 3400 mAh batterij in een half uur kan worden opgeladen om een dag lang mee te gaan. De nieuwe batterij heeft 13 procent meer capaciteit dan die van de OnePlus 3.

oneplus-3t-c

Groter opslaggeheugen

De OnePlus 3T kan tot 128GB opslaggeheugen meekrijgen, afhankelijk van de gekozen configuratie. De camera’s voor en achter bieden allebei een resolutie van 16 megapixel. Het besturingssysteem is Android 6.0 Marshmallow, wat inmiddels niet meer de nieuwste versie is. Wel is de softwareschil Oxygen OS vernieuwd. Deze minimalistische firmware draagt het versienummer 3.5.

28 november

Het geheel is, net als de OnePlus 3, gevat in een kast van stevig aluminium dat in de kleuren ‘gun metal’  of goud kan worden besteld. Vanaf 28 november gaat de OnePlus 3T in de verkoop op de website van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.